Skip to main content

Επεξηγηση της διαταξης των ραφιων με 8 παλετες

Η στοίβαξη παλετων αποτελεί τη δημοφιλέστερη μορφή αποθήκευσης εδώ και δεκαετίες. Από τη στιγμή που άρχισε να εξαντλείται ο χώρος του πρώτου εμπόρου λιανικής, αυτή η απλή και αποτελεσματική μορφή αποθήκευσης αποτέλεσε τη ραχοκοκαλιά κάθε πετυχημένης επιχείρησης.

pallet-racking1.jpgΚαι εξακολουθεί να είναι η πρώτη επιλογή αποθήκευσης για κατασκευαστές, χονδρέμπορους, λιανέμπορους, εταιρείες logistics και ακόμη και μουσεία αλλά και άλλους αποθηκευτικούς χώρους σε όλο τον κόσμο. 

Παρότι οι βασικές αρχές της στοίβαξης παλετών δεν έχουν αλλάξει πολύ στην πάροδο των ετών, άλλαξαν το εύρος και ο τύπος των προϊόντων που χρειάζονται αποθήκευση και, το σημαντικότερο, πρόσβαση, με γρήγορο και ασφαλή τρόπο για μετέπειτα παράδοση στον τελικό τους προορισμό. Όλες αυτές οι αλλαγές οδήγησαν στην ανάπτυξη διαφορετικών τύπων συστημάτων στοίβαξης παλετών και μέσων πρόσβασης.

Με τόσες διαφορετικές παραλλαγές και διαθέσιμες επιλογές, και εκδοχές που μπορούν να συνδυαστούν ή να εγκατασταθούν από κοινού, πώς μπορείτε να βρείτε την κατάλληλη επιλογή για εσάς;pallet-racking2.jpg

 • Ανεπαρκής χωρητικότητα
 • Αδυναμία προσαρμογής στις εναλλασσόμενες ανάγκες και το αποθεματικό
 • Σπατάλη χώρου πάνω από τα ράφια
 • Ανεπαρκής και αργή λειτουργία διαλογής
 • Σπατάλη χώρου στους διαδρόμους
 • Ανάγκη μείωσης των επιπέδων στελέχωσης
 • Υπερβολική χρήση ειδικών περονοφόρων οχημάτων

Η στοίβαξη παλετών αντιμετωπίζει αυτά τα ζητήματα σε μεγαλύτερο ή μικρότερο βαθμό, οπότε μένει να αποφασιστεί ποιος τύπος της προσφέρει τη λύση που χρειάζεστε, βάσει των προτεραιοτήτων σας.

Ας δούμε τις διαθέσιμες επιλογές και τι προσφέρει η καθεμία:

1. Τυπική στοίβαξη παλετών σε πλατύ διάδρομο

Διατηρώντας τις παλέτες σε ύψη ραφιών έως 30 μέτρων, με μέγιστο φορτίο ραφιού άνω των 30 τόνων, αυτό το σύστημα προσφέρει υψηλή σταθερότητα και απεριόριστη πρόσβαση ανά πάσα στιγμή.

Το σύστημα προσφέρει ευελιξία και διάταξη σε μονά ράφια ή ράφια διπλού βάθους. Διατίθενται επίσης πρόσθετες δυνατότητες και μια πλούσια σειρά εξαρτημάτων.

2. Ράφια στενού διαδρόμου

Μια ιδανική λύση όταν ο χώρος δαπέδου είναι περιορισμένος. Προσφέρει γρήγορη διαλογή της παραγγελίας και άμεση πρόσβαση σε οποιοδήποτε τμήμα του συστήματος.

Με ύψος που φτάνει τα 12 m και διατάξεις που αυξάνουν την αποδοτικότητα της αποθήκευσης λόγω της υψηλής πυκνότητας, η στοίβαξη παλετών για στενό διάδρομο μπορεί να προσφέρει εξαιρετική απόδοση στην επένδυσή σας.

3. Κινητή στοίβαξη παλετών

Η κινητή στοίβαξη (MOVO) μπορεί να είναι η ιδανική λύση εάν θέλετε να εξοικονομήσετε χώρο και να αυξήσετε τη χωρητικότητα αποθήκευσης. Προσφέροντας τεχνική ανωτερότητα και απόλυτη ευελιξία, είναι κατάλληλη για όλα τα είδη αποθηκευμένων προϊόντων.

Ανάμεσα στα μοναδικά πλεονεκτήματα αυτού του συστήματος, αξίζει να αναφέρουμε τη μείωση ενεργειακών απαιτήσεων, τη μείωση του κόστους λειτουργίας και καθαρισμού, τη θετική απόδοση επένδυσης (ROI), την πλήρη πρόσβαση σε μεμονωμένες παλέτες και ένα πλούσιο φάσμα εξαρτημάτων.

4. Σύστημα μεταφοράς παλετών

Μια ημι-αυτοματοποιημένη, υψηλής πυκνότητας λύση αποθήκευσης που λειτουργεί βάσει της αρχής First In, First Out (FIFO) ή Last In, First Out (LIFO). Ιδανική για αποθήκευση εν ψυχρώ, παραγωγή τροφίμων και αναψυκτικών και επεξεργασία κρέατος. Προσφέρει εξοικονόμηση κόστους και χρόνου και καταργεί την ανάγκη χρήσης περονοφόρων οχημάτων για είσοδο στους διαδρόμους.

Το σύστημα προσφέρει εξαιρετικά αποτελεσματική, υψηλής πυκνότητας αποθήκευση με χαμηλό επίπεδο κινδύνου ή βλαβών στον εξοπλισμό ή το προσωπικό.

5. Στοίβαξη παλετών Drive-in

Ενισχύει την αποδοτικότητα, μειώνοντας τους χρόνους φόρτωσης και εκφόρτωσης διαδρόμων και παρέχοντας μεγαλύτερη πρόσβαση σε σύγκριση με την απλή στοίβαξη. Μπορεί να απελευθερώσει έως 90% υπάρχοντος χώρου δαπέδου, σε σύγκριση με τα συμβατικά συστήματα.

Επειδή επιτρέπει περιορισμένη εναλλαγή αποθέματος και είναι προσβάσιμη μόνο βάσει της αρχής FILO (First In, Last Out), η στοίβαξη παλετών Drive-in μπορεί να αποτελέσει καλή λύση για την αποθήκευση εποχικών αγαθών ή κατεψυγμένων προϊόντων.

6. Βάσεις αποθήκευσης καροτσιού

Προσφέρουν αποθήκευση με υψηλή πυκνότητα, καθώς και γρήγορη και εύκολη πρόσβαση στα φορτία από την ίδια πλευρά του διαδρόμου. Αυτό μειώνει τις αποστάσεις που διανύουν τα οχήματα, καθώς και τους χρόνους. Μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί για την παροχή πρόσθετου αποθηκευτικού χώρου σε περιοχές που διαφορετικά δεν χρησιμοποιούνται, όπως πάνω από διασταυρούμενους διαδρόμους ή διατάξεις ανύψωσης αποβάθρας.

Το σύστημα είναι ιδανικό για τη μεγιστοποίηση του χώρου δαπέδου και είναι προσβάσιμο βάσει της αρχής LIFO (Last In, First Out). Προσφέρει δυνατότητα αποθήκευσης έως 6 παλέτες σε βάθος, με έως 1400 kg ανά χώρο παλέτας.

7. Συρόμενες μονάδες

Ένα αποδοτικό σύστημα που μετακινεί τις παλέτες εμπρός-πίσω συρταρωτά, ακόμη και με πλήρες φορτίο έως 1000 kg. Ο εργονομικός σχεδιασμός του μειώνει τις αποστάσεις λειτουργίας, προσφέροντας γρηγορότερη και αποδοτικότερη διαλογή και εξοικονομώντας χρόνο και χώρο.

Με την εγκατάσταση συρόμενων μονάδων στη στοίβαξη παλετών σας, ο αριθμός τοποθεσιών παλετών και διαλογής μπορεί να αυξηθεί, καταλαμβάνοντας τον ίδιο χώρο όπως πριν.

8. Ρολά ώθησης

Μια δυναμική λύση αποθήκευσης, ιδανική για χύδην προϊόντα σε παλέτες, που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να εξασφαλίσει πρόσθετο χώρο αποθήκευσης σε χώρους που μπορεί να μην ενδείκνυνται για χρήση άλλων συστημάτων. Έως 75% αύξηση στη χωρητικότητα αποθήκευσης, σε σύγκριση με τις συμβατικές επιλογές.

Τα ρολά ωθούν τις παλέτες αυτόματα στην επιφάνεια διαλογής. Η μέγιστη χωρητικότητα αποθήκευσης είναι 9 παλέτες ανά χώρο αποθήκευσης, προσβάσιμες βάσει της αρχής LIFO (Last In, First Out).

Συνοπτικά:

 • Χειρισμός συνδυασμού ειδών: Τυπικού διαδρόμου, Στενού διαδρόμου, Κινητά, Ώθησης.
 • Προσαρμοστικότητα: Τυπικού διαδρόμου, Στενού Διαδρόμου, Κινητά.
 • Αποθήκευση υψηλής πυκνότητας: Drive-In, Μεταφορά παλετών, Ροή παλετών, Κινητά.
 • Ιδανική επιλογή για FIFO: Τυπικού Διαδρόμου, Στενού Διαδρόμου, Μεταφορά παλετών, Ροή παλετών, Κινητά.

Χρειάζεστε περισσότερες πληροφορίες;

Εάν χρειάζεστε βοήθεια ή συμβουλές για τον σχεδιασμό ή σχετικά με κάποιο τεχνικό ζήτημα, απευθυνθείτε στην Dexion. Όντας ανάμεσα στους πρωτοπόρους στην ανάπτυξη λύσεων στοίβαξης παλετών, προσφέρουμε ανάλυση, συμβουλές και συνεχή υποστήριξη. Επικοινωνία.

Related news
Latest news
 • 7665
  23/9/2019 12:00:00 πμ

  Επεξηγηση της διαταξης των ραφιων με 8 παλετες

  Η στοίβαξη παλετων αποτελεί τη δημοφιλέστερη μορφή αποθήκευσης εδώ και δεκαετίες. Από τη στιγμή που άρχισε να εξαντλείται ο χώρος του πρώτου εμπόρου λιανικής, αυτή η απλή και αποτελεσματική μορφή αποθήκευσης αποτέλεσε τη ραχοκοκαλιά κάθε πετυχημένης επιχείρησης.